Többször is olvashattunk arról, hogy állatok is megfertőződtek a vírussal. Macskák, kutyák és gorillák is elkapták már a COVID-19-et, most pedig a legfrissebb, indiai jelentések szerint egy oroszlán bele is halt a betegségbe.


A betegségre tesztelt tizenegy oroszlán közül a nőstény oroszlán egyike volt annak a kilencnek, amelynek a COVID-19 tesztje pozitív lett. A Neela nevű egyed az indiai Valandur állatkertben hunyt el.

Az állatkert gondozói akkor vették észre, hogy valami nincs rendben az oroszlánoknál, amikor május utolsó hetében olyan tüneteket kezdtek produkálni, mint az étvágycsökkenés és a köhögés. Az állatkertben különféle vizsgálatokat végeztek el rajtuk, amelyek később megerősítették, hogy Neela és nyolc másik oroszlán megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal.

„Az intézet által benyújtott laboratóriumi vizsgálati eredmények szerint a tizenegy oroszlán közül kilencnek lettek pozitívak a mintái"

– olvasható a Valandur állatkert közleményében.

Az állatkertben dolgozók kivétel nélkül be vannak oltva, és védőfelszerelést viselnek, amikor az állatokkal foglalkoznak. Így azt, hogy melyik változattal fertőződtek meg és, hogy miképp egyelőre nem tudni.

Ehhez hasonló eset egyébként a New York-i Bronx állatkertben történt, amikor több tigrisnél is jelentették, hogy köhögést észleltek, bár ott szerencsére egyik állat sem pusztult el.

(IFLScience)

Friss

Paul Rudd még egyszer utoljára megtréfálta Conant

Conan O'Brien late night comedy műsora hamarosan véget ér, a színész pedig nem hagyta ki az alkalmat egy utolsó poénra.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Toyota robotja szelfizés közben töröl asztalt

A robotoknak nagy problémát okoznak a visszaverődő és áttetsző felületek, a Toyota megoldotta a problémát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Christoph Waltz és Willem Dafoe westernt forgat

A filmet egy élő legenda, Walter Hill jegyzi, akinek többek között a 48 órát is köszönhetjük.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk