Azt egyelőre nem tudni, hogy voltak-e olyan darabjai, melyek lakott területen landoltak.


Ahogy arról már mi is többször beszámoltunk, a Mennyei Harmónia nevet viselő modult a Hainan szigetén található vencsangi űrközpontból bocsátották fel még április 29-én. A sikeres start után az eszközt szállító rakéta, a Hosszú Menetelés 5B ideiglenes pályára állt, hogy megkezdje az előkészületeket a visszatérésre. A rakéta azonban elszabadult, visszatérése ellenőrizetlenné vált, így pedig félő volt, hogy darabjai lakott területen landolnak.

A Hosszú Menetelés 5B végül magyar idő szerint 4 óra 24 perckor csapódott be az India-óceánba. A Kínai Űrügynökség számításai alapján a Maldív-szigetektől nem messze, az északi szélesség 2,65 fok és keleti hosszúság 72,47 foknál ért földet

írja a Telex.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy voltak-e olyan darabjai a rakétának, melyek lakott területen landoltak, továbbá videót és képet sem lehet látni a becsapódásról.

Utoljára a becsapódás napján, helyi idő szerint 5 óra 11 percekor, Jordánai felett elhaladva készítettek róla felvételt.

Friss

Az új-zélandi maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt?

A legújabb tanulmány szerint a maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt, ugyanis feltehetőleg a hetedik századig visszanyúló kapcsolatuk van a jeges kontinenssel és a környező óceánokkal.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk