Egy friss kutatás alapján a botox injekciót kapóknál csökkennek a depresszió tünetei.


Egy friss tanulmány beszámol a botox jótékony hatásairól a depresszió kezelésében. De mi is az a botox? A botulinum toxin egy olyan erős neurotoxin, ami károsítja vagy rontja az idegek működését.

Mivel baktériumok termelik, képes akár halálos betegséget is okozni, ám ez nem gyakori. A bőr alá injekciózva a botox ellazítja azt az izmot, amely a ráncokat létrehozza.

Sokan nem is tudják, de botoxot alkalmaznak migrének és különböző izomproblémák esetén is.

Mi több, egy 2014-es tanulmány szerint a depresszió tüneteit is csökkenti. Több hipotézis is született arra vonatkozólag, hogyan lehetséges ez.

Az egyik szerint az arcvisszacsatolás a felelős, tehát az a mechanizmus, amikor az arc mimikája kihat az agy működésére.

Kimutatták korábban, hogy ha szomorú arcot vágunk, negatívabban ítélünk meg eseményeket. A botox ellazítja az arcizmokat, tehát kevesebb stressz lesz jelen az arckifejezéseinkben, ami kihat az érzelmeinkre is.

Egy másik elmélet szerint a botox azon keresztül, hogy nő a megjelenéssel kapcsolatos önbizalmunk, megemeli hangulatunkat is.

Noha a botox még egyes pszichoterápiás intervencióknál is olcsóbb lehet a jövőben, még nem tudjuk, pontosan hogyan fejti ki hatását, de elképzelhető, hogy egyszer kiváltja a szájon át szedhető antidepresszánsokat.

(Forrás: Psychology Today)


Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk