Mivel ma, április 22-én ünnepeljük a Föld napját, a főváros lezárja az Andrássy út-József Attila utca szakaszt, valamint a pesti alsó rakpartot.


Április 22-én ünnepeljük Föld napját, a mai napon emiatt ingyen utazhatnak az autóval közlekedők Budapesten a Budapesti Közlekedési Központ járatain a HÉV-járatok budapesti szakaszain is. Azok a gépjármű-tulajdonosok vehetik igénybe ezt a különleges lehetőséget, akik a jegyellenőrzés során jegy helyett hazánkban kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel.

A közlekedési eszközökön a mai napon ugyanakkor hangos bemondással hívják fel a figyelmünket az emberiség jövőjét fenyegető klímaváltozás fenyegető veszélyeire.

A magyar fővárosban a káros kibocsátások negyedét az autóforgalom okozza. Emiatt a Budapesti Közlekedési Központ a környezet védelmét és saját egészségük megóvását szorgalmazza azok körében, akik rendszeresen autóval közlekednek.

Ezen a hétvégén, vagyis április 24-25-én, szombat reggel 5 óra és vasárnap este 22 óra között megnyitják a kerékpárral, rollerrel közlekedők és a gyalogosok előtt a pesti alsó rakpartot és a Kós Károly sétány-Andrássy út-József Attila utca szakaszt. A Kós Károly sétány teljes hosszában kizárólag a gyalogosoké és kerékpárosoké lesz. Ezért nem lehet majd autóval behajtani rajta.

Az Andrássy úton a középső útszakaszt zárják le, ez válik autómentes övezetté. Az Oktogon és a Hősök tere közötti utakon tud majd közlekedni az autós célforgalom. A keresztutcákon továbbra is át lehet hajtani.

A József Attila utcán ugyanakkor az északi járda lesz szélesebb, de autóval továbbra is végig lehet majd hajtani rajta. A 105-ös busz a Podmaniczky utca felé fog közlekedni. Az Andrássy út a földalattival lesz elérhető. Kellemes felfedezést kívánunk a hétvégére!

(Forrás: Fidelio)


A figyelmetekbe ajánljuk