Elvis Presley egy gitárral a kezében.

Vélhetően ez az egyetlen autó, amely a király nevére van bejegyezve.


Egy 1975-ös Cadillac Fleetwood Brougham, amely a királyé volt, a Top Gear szerint a hétvégén került árverésre a Car & Classic által Európában.

Bár Presley csak 42 évet élt, állítólag 200 Cadillacet birtokolt élete során, és szinte mindet elajándékozta barátainak és családtagjainak. Valószínűleg ennek a bőkezűségnek köszönhető, hogy az 1974-ben vásárolt sárga szedán a lista szerint az egyetlen autó, amely valaha is az énekes nevére volt regisztrálva. Ettől függetlenül ezt a négyajtós autót is átadta az orvosának 1976-ban.

A sárga szín nemcsak a kocsi külsején, hanem az utastérben is megjelenik, csakúgy, mint a fa berakású díszítések és a mintás bársony anyag, amely mindkét üléssort borítja.

Ahogy az autó külsején, úgy itt is minden eredeti, beleértve a kifakult szőnyeget és a repedt kormánykereket is.

A motorháztető alatt egy bivalyerős 8,2 literes V8-as található, amely 190 lóerőt pumpál ki magából. Nem tudni, milyen állapotban van a kocsi motorja, mert annak ellenére, hogy az autó 47 éves, mindössze 2776 kilométert futott. A verdának összesen négy tulajdonosa volt.

Elvis sárga Caddyjére szombatig lehet licitálni a Car & Classic weboldalán. A licit a cikk írásakor 19000 dollárnál (5,95 millió forint) járt.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk