cybertruck
Az előző héten Elon Musk a semmiből árulta el, hogy a Tesla várva várt elektromos pickupjának a csúcsváltozata nem három motorral, hanem rögtön néggyel fog forgalomba kerülni.

A bejelentés nyilván Twitteren történt, ahol Musk megerősítette, hogy egy négymotoros változat is elérhető lesz, amely független, ultragyors reakciójú nyomatékelosztással rendelkezik minden keréken.

A tweet az első hivatalos említés a négymotoros Cybertruckról. Az elektromos autó 2019 őszi bemutatása óta Musk és a Tesla azt mondta, hogy a hárommotoros változat lesz a legerősebb változat.

Bár lóerő- vagy nyomatékadatokat még nem hoztak nyilvánosságra, a gyártó azt ígérte, hogy a csúcsmodellje kevesebb mint három másodperc alatt képes lesz nulláról százra gyorsulni, és több mint 6 ezer kg-ot is képes lesz elvontatni. Egy töltéssel pedig nagyjából 800 kilométert tesz majd meg. Csak feltételezhetjük, hogy a Cybertruck a plusz motorral gyorsabb és erősebb lesz, bár a hatótávolsága csökkenhet.

Azt viszont tudjuk, hogy a négymotoros változat érkezik majd elsőként, és a Cybertruck kínálatának csúcsára kerül. Az azonban kérdéses, hogy a korábban bejelentett modellek valamelyikét felváltja-e. Elképzelhető, hogy az újonnan bejelentett változat akár az egy-, akár a hárommotoros modell helyét is átveheti.

Az is ismert, hogy az új változat összes keréken egy-egy motor lesz, ami legalább két új funkciót ad az autónak. Egy következő tweetben Musk azt írta, hogy a négymotoros pickupnak lesz első- és hátsókerék-kormányzása, ami valószínűleg lehetővé teszi a tanokhoz hasonló fordulást. Musk szerint az autó képes lesz átlósan is haladni, „akárcsak egy rák".

A kérdés már csak az, hogy mennyit kell még várni a szuperautóra.

(Robb Report)


A figyelmetekbe ajánljuk