Estére evakuálja a környéket a Magyar Honvédség.


Ma éjjel hatástalanítják a tűzszerészek azt az ötven kilogrammos, világháborús bombát, amely egy építkezés során került elő a VIII. kerületben szerdán.

Az 1938-ban Magyarországon gyártott légibombát a Kerepesi út 17. szám alatt, az egykori gumigyár területén találták. A robbanótest élesített, mágneses gyújtószerkezettel van ellátva, így a hatástalanítása idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben kiürítik az épületeket, és lezárják a közlekedési útvonalakat.

A rendőrség MTI-nek küldött tájékoztatása szerint az evakuálás este fél 8-kor kezdődik, amelynek során kiürítik a VIII. kerületi Asztalos Sándor út 7. és 8. szám alatti társasházat. Emellett fél 9-től hajnali 2-ig lezárják az Asztalos Sándor utat a Kerepesi út és a Ciprus utca között, továbbá 21.45-től a Kerepesi utat a Dózsa György út és a Baross tér között. A vonatközlekedés a Keleti pályaudvar és Ferencváros, valamint a Keleti és Kőbánya felső között 22.30-tól hajnali 1 óráig szünetel.


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk