A Kevin De Bruyne vezette válogatottnak most érhet be egy nagy generációja. Viszont pont abban a korban vannak, hogy ez lehet az utolsó esélye ennek a generációnak EB-t nyerni.


A vezér: Kevin De Bruyne

A belga válogatottnak rengeteg sztárja akad, a labdarúgó Európa Bajnokság egyik legerősebb keretével büszkélkedhet. Ugyanakkor Kevin De Bruyne az abszolút vezére a csapatnak, abból kifolyólag is, hogy kulcsember a helyzetek kialakításában, egyúttal olyan kaliberű játékos, aki egy-egy villanással képes fontos meccseket eldönteni. A 29 éves középpályás jelenleg a legjobb a posztján az egész világon, rajta megy majd a legtöbb labda keresztbe, szóval abszolút az ő játéka lesz a legmeghatározóbb a szereplésüket illetően.

A kulcsember: Romelu Lukaku

A bajnok Interben Lukaku élete legjobb formájában, Conte kezei által ujjászületve a modern csatár tökéletes prototípusává és egyben a támadások középpontjává vált. Erre számíthatunk majd a belga válogatottnál is. Óriás termete ellenére nagyon atlétikus, tökéletesen használja fizikai erejét és gyakorlatilag elnyomhatatlan. Tökéletesen olvassa a játékot és taktikailag intelligens, emellett ha labdával megindul a kapu irányába, nagyon nehéz megállítani. De Bruyne-ön múlik, hogy jól fognak-e játszani a belgák, Lukakun múlhat, hogy EB-t nyernek-e.

​Gyengepont: Eden Hazard

Sokáig Hazard volt a belga válogatott arca és megkérdőjelezhetetlenül legjobb játékosa, de mióta a Real Madridhoz igazolt, a formája erősen megkérdőjelezhető, messze nem csillog már régi fényében. Márpedig egy jó Hazardra igen nagy szüksége lenne a belga válogatottnak ahhoz, hogy megnyerje az EB-t. Legutóbbi meccsei nem kecsegtettek sok reménnyel, persze még előfordulhat, hogy a tornára összeszedi magát egy másik csapatban. De persze még mindig ott van Dries Mertens, aki már túl van a csúcson ugyan, de továbbra is megbízható.

​Mi a helyzet a keret további részével?

Ha elkerülik a sérülések a belgákat, akkor komoly esélyesként kell számolnunk velük. A Vertonghen-Alderweireld védőduóval már eljutott a Tottenham egy BL-döntőig. Courtois továbbra is generációja egyik legjobbja a kapuban. A kezdőjük nagyrésze olyan viszonylag sikeres szezont futó csapatokból áll össze, mint az Atletico Madrid, Napoli, vagy a Leicester City. Emellett van egy erősebb Borussia Dortmundos magja is a csapatnak, összeszokottság szempontjából nagy előny. Ami ellenük szólhat, hogy mivel legnagyobb sztárjaik nagyon aktív szerepet vállaltak csapataik sikereiben, ezért lehet, hogy fáradtak lesznek a tornára.


A figyelmetekbe ajánljuk