Kincsekkel teli, több mint 100 éve érintetlen titkos padlásra bukkant egy friss háztulajdonos
Minden bizonnyal, ezt hívják jó és gyorsan megtérülő befektetésnek.

Az aranybányát rejtő ingatlan még a tavalyi év végén került David Whitcomb tulajdonába. A vásárlást követően még nem is sejthette mekkora telitalálat volt a kiválasztott ház:

néhány héttel éppen az egyik barátját vezette körbe új otthonában, amikor észrevette, hogy valami nem stimmel az álmennyezet egyik részével. Whitcomb nem habozott, és azonnal igyekezett kideríteni, mi lehet ott. Ekkor tudta meg, hogy hogy a ház egy titkos padlást rejt, ahova már több mint 100 éve nem ment fel senki.

Az érintetetlen padlás pedig több mint ezer antik relikviát rejtett.

Ahogy a Haszon írja, Whitcomb a rövid, de annál sikeresebb kincskeresését követően hónapokat töltött a tárgyak tisztításával, helyreállításával és azonosításával, amiben a One Source Auctions aukciós ház is segített neki.

A One Source végül szeptember 18-án bocsájtja árverésre a relikviákat, amelyek összértéke várhatóan a 200 ezer dollárt, átszámítva nagyjából 60 millió forintot lehet. Ez pedig pontosan a duplája lenne az újonnan vásárolt vételárának.

Whitcomb az 1800-as, 1900-as évek híres és elismert fotósának, James Ellery Hale-nek az egykori stúdióját találta meg. A padlás tele volt kamerákkal és egyéb fotós felszerelésekkel, bútorokkal, dekorációs elemekkel, 20. századi portrékkal és ritka fényképekkel is. Az egyik ilyen ritka fotó Susan B. Anthony korabeli feminista ikont ábrázolja.

Az életrajza szerint Hale az 1880-as években költözött a New York-i Seneca Falls-ba, ahol 1848-ban az első nőjogi összejövetelt tartották. Az elismert fotós számos szüfrazsettet kapott lencsevégre, amíg a környéken élt.


A figyelmetekbe ajánljuk