Kiderült, mikor jelenik meg Quentin Tarantino könyve

Nyáron már kezünkben tarthatjuk a rendező regényét.


Még tavaly év végén látott napvilágot a hír, miszerint két könyvre szóló szerződést kötött Quentin Tarantino a Harper kiadóval.

Elsőként a Volt egyszer egy... Hollywood című filmjéből ír regényt, majd egy filmekről szóló olvasmányt is kiad, ami a hetvenes évek mozivilágáról fog szólni. Az utóbbi esszéket, kritikákat, személyes jegyzeteket és találgatásokat fog tartalmazni a kor legnagyobb alkotóiról.

„A hetvenes években a felnőttek filmkönyveit olvasva nőttem fel. És a mai napig erősen ragaszkodom ehhez a művészeti ágazathoz. Így büszkén jelenthetem be, hogy legújabb regényemmel hozzájárulok az irodalom e sokszor háttérbe szorított, ugyanakkor szeretett műfajához"

nyilatkozta NME-nek, majd hozzátette, hogy nagyon örül annak, hogy tovább vizsgálhatja karaktereinek jellemét és világukat egy olyan irodalmi törekvés során, amely (remélhetőleg) a filmbeli párja mellett is megállja a helyét.

Tarantino első prózai műve a hivatalos bejelentés szerint június 29-én jelenik meg a könyvesboltok polcain. Ősszel pedig érkezik a regény a keményborítós deluxe kiadása is.

A második könyve, azaz a filmekről szóló alkotásának debütálásról egyelőre még nincs pontos információ.

A figyelmetekbe ajánljuk