Jelenleg három különböző Star Trek-film is fejlesztés alatt van. Ebből az első a már megkezdett trilógia folytatása lenne, kettő pedig másik univerzumban játszódna. Az utóbbiak egyike a Tarantino-féle változat, amiről érdekes dolgokat tudhattunk meg.


A Star Trek-filmeket gyártó Paramount élén nemrég kezdett az egykori 20th Century Foxtól érkező Emma Watts, aki éppen próbálja kitalálni, hogy mi legyen a franchise-zal filmes fronton. Egyelőre parkolópályán van három projekt is, hamarosan eldőlhet, hogy melyik kapja meg a zöld lámpát. Az sem kizárt egyelőre, hogy mindhárom film megvalósul – írja exkluzív információi alapján a Deadline.

Visszatérhet Hemsworth és kaphatunk Star Trek járványfilmet is

Az egyik projekt a Chris Pine-féle széria negyedik része, amelynek pillanatnyilag nincs még rendezője, és a tervek szerint visszatérne benne Chris Hemsworth, hogy újra eljátssza Kirk apját. A másik kettő viszont nem része a fő univerzumnak, amolyan alternatív testvérfilmek lennének a sci-fi franchise-on belül, mint például amilyen a Logan volt az X-Men filmes univerzumon belül.

Az egyik egy új szereplőgárdával érkező film lenne Noah Hawley-tól, a Fargo sorozat és a Légió alkotójától, aki írná és rendezné is azt. A gond az, hogy ez a film egy járványról szólna, így témája miatt valószínűleg nem mostanában kap majd zöld lámpát.

A harmadik projekt gengszterfilm lenne

A régóta rebesgetett Quentin Tarantino-féle Star Trek film, amelyneknek már el is készült a forgatókönyvével A visszatérő szerzője. Jelenleg úgy tűnik, hogy Tarantino nem rendezi majd a filmet, csak producerként felügyeli. Persze ez szintén változhat még a projekt alakulása fényében.

Főleg mivel a Deadline értesülései szerint egy gengszterbolygón játszódna a film, ami igencsak passzolna Tarantino stílusához. A sorozat rajongóinak erről rögtön beugorhat az eredeti széria második évadának A Piece of the Action című epizódja, amelynek hasonló az alapsztorija. Valószínűleg egyfajta újragondolása lenne a film a klasszikus epizódnak.

A figyelmetekbe ajánljuk