kevin de bruyne

Kevin De Bruyne

Ezért De Bruyne a világ legjobbja posztján

Az elmúlt két szezonban senki nem teremtett annyi helyzetet, mint ő. A számai egészen félelmetesek.


Pep Guardiola BL-döntős és PL-győztes Manchester Cityjének legnagyobb kulcsfigurája a belga Kevin De Bruyne, aki mondhatni a támadások agya. Az EB-n is megcsodálhattuk tehetségét, ahol messze csapata legmeghatározóbb embere volt, holott Lukaku, vagy éppen Courtois is a keretet erősítette.

Most egy statisztikába összesítették, hogy az elmúlt két szezonban ki hozta helyzetbe legtöbbször társait a meccsek során az 5 legerősebb bajnokságban, De Bruyne pedig az egyetlen, aki 200-nál több helyzetet kreált mindössze 2 év alatt. Egészen pontosan 216-ot, ami szezonra lebontva egy elég erős 108-as átlag, ebből is látszik, hogy nincs nála jobb jelenleg az egész világon a posztján.

A második helyezett kissé lemaradva Luis Alberto 186 helyzettel, ami alapján pedig azt állapíthatjuk meg, hogy a Lazio középpályása az egyik legalulértékeltebb játékos Európában. A top 5-ben egyébként megtalálhatjuk még az EB angol hősét, Jack Grealish-t, aki 172 helyzetet teremtett két szezon alatt és a pletykák szerint hamarosan a Cityhez igazol. Szóval az 5 legtöbb helyzetet teremtő játékos közül következő szezontól akár kettő is a világoskékeket erősítheti majd.


A figyelmetekbe ajánljuk