Kékszalag, 2022, drónfelvétel
HG Media

Kékszalag 2023: a hajók jelentős része már beért a célba

Mozgalmas éjszakán vannak túl a Kékszalag versenyzői, hiszen az elmúlt órák folyamán több száz hajó ért célba.


A tegnapi nap során történelmi győzelem született az 55. Kékszalagon, ugyanis az MLS Raiffeisen Fifty-fifty 5 óra 3 perc 56 másodperces idővel ért célba. Ez azt jelenti, hogy 2 órával döntötték meg a rekordot, amit a tavalyi év során pont ők állítottak fel.

Az élmezőny többi tagja sem tétlenkedett, a Fifty után fél órával az RSM is befutott, akik óriási harcot vívtak a második helyért a Prospex-Delta Teammel.

A nagy szél azonban nemcsak a katamaránoknak, hanem a többi hajóosztálynak is jól jött, ugyanis az éjszaka során, illetve a reggeli órákban tömegével értek célba a versenyzők.

A cikk írásának a pillanatában a Magyar Vitorlás Szövetség szerint hivatalosan 380 hajó ért célba az 512 induló közül, azonban fontos megjegyezni, hogy nem minden induló ér el Balatonfüredig, ugyanis sokszor előfordul, hogy technikai vagy egyéb problémák miatt egyes versenyzők feladják a Kékszalagot.

A megmérettetésen azonban lesz még egy izgalmas befutó, hiszen a Kékszalagon nemcsak a győztes hajót, hanem az utolsóként célba érőket is megünneplik.

A Kékszalag-közvetítés banki partnere a Raiffeisen Bank. #felelősbankolás #raiffeisenbank

A figyelmetekbe ajánljuk