Kékszalag.
HG Media

Elrajtolt az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj!

Az idei Kékszalagról már most elmondhatjuk, hogy emlékezetes marad, hiszen a rendkívül szeles időjárás miatt nem 9, hanem 11 órakor kezdődött a futam – a verseny történetében ez először fordult elő.


11 órakor eldördült a startpisztoly, a versenyre nevezett 515 hajó pedig nekivágott a futamnak. A verseny óriási tempóban indult meg, a katamaránok természetesen azonnal elhúztak a mezőnytől.

A 48 órás viadalon azonban nemcsak a többtestű vitorlások, hanem számos más hajóosztály is képviselteti magát, ilyen például a Dolphin, a 8m One Design vagy a Nautic 330 is.

Érdemes pár szót ejteni a Kékszalag útvonaláról is: a versenyzők jelenleg a Kenesei-öböl felé robognak, ezután pedig a siófoki és a keszthelyi bójákat fogják megkerülni, mielőtt beérnek a célba.

Az idei megmérettetés nem hiába csúszott 2 órát: a szerdán a szervezők azt a döntést hozták meg, hogy a biztonsági szempontok miatt végül 11 órakor indul el a futam. A nap folyamán ugyanis könnyen előfordulhat 30 csomós, azaz körülbelül 60 km/órás szél is.

A balatoni vízirendészet ezért arra kérte a motoros csónakokról és a kis vitorlásokról szurkolókat, hogy legalább 500 méteres távolságot tartsanak a mezőnytől.

A verseny további részleteiről a mai, illetve a holnapi nap során folyamatosan beszámolunk!

A Kékszalag-közvetítés banki partnere a Raiffeisen Bank. #felelősbankolás #raiffeisenbank

A figyelmetekbe ajánljuk