Karácsonyfából újrahasznosított üdítőitalt dobtak piacra
Különleges frissítőt gyártanak Észtországban, melynek fő alapanyaga a fenyőfa.

A karácsony véget értével, januárban megannyi fenyőfa hever az utcákon. Nincs ez másképp Észtországban sem, ahol idén a kidobott karácsonyfák egy része a Saaremaa szigetén fekvő családi cég udvarára került.

Az üdítőital-gyártó vállalat előállt egy remek újrahasznosítási ötlettel, miszerint a tűlevelű fákból italt készítenek.

Fenyő ízesítésű tonikot a karácsonyfák ágaiból alkotják meg. A folyamat a levelek ledarálásával kezdődik, majd kardámommal és citromhéjjal ízesítik. A végeredmény pedig egy különleges, kesernyés ízű ital, mely egy pillanatra a karácsonyt juttathatja eszünkbe – számolt be róla az Emerging-Europe.

„A fenyő igencsak közismert az északi országokban. Évszázadok óta felhasználják. Ásványokban és vitaminokban gazdag, magas C és D-vitamin tartalma miatt immunerősítő hatású. Ebben az időszakban, amikor az emberek a járvánnyal küzdenek egyre nagyobb az igény rá"

– nyilatkozat a cég vezetője, Tamro Virki, majd hozzátette, hogy a túlzottan kiszáradt ágak nem adnak túl sok ízt, ezért minél termetesebb karácsonyfákra vadásznak az ünnepek után. A cél érdekében felvették a kapcsolatot az országuk nagyvárosaival, hogy a belvárosokban kiállított óriás fákat megkaphassák.

A figyelmetekbe ajánljuk