Igen innovatív módon hasznosítja a járvány miatt eladatlan készletét a Guinness sörgyár.
A vállalat már korábban döntött arról, hogy kész visszavenni a vendéglátó-egységektől a felhalmozódott mennyiséget – számolt be minap a www.thedrinksbusiness.com. Elmondásuk szerint a felhívásukra idáig több százezer hordó sör került újra hozzájuk és még továbbiakat várnak.
„A felesleget leszűrjük, majd környezetbarát módokon szabadulunk meg tőle"
– nyilatkozta Aidan Crowe, a St James's Gate-ben található főzde operatív igazgatója.
Az egyik ilyen akciójuk keretében „karácsonyfa-farmok" földjét árasztják el (a sör ugyanis tápanyagban igen gazdag), de jut belőle biogázt előállító üzembe és komposztba is.
Ez alapján idén kivételes „karácsonyfa-termés" várható: a British Beer & Pub Association becslése szerint a karantén és boltzár alatt az Egyesült Királyságban mintegy 35 millió literrel kevesebb sör fogyott.