Juice WRLD: Legends Never Die

Egy posztumusz album nyitott legjobban idén a lemezlistákon

Juice WRLD albuma nemcsak az idei év eddigi legjobb nyitását produkálta, de minden idők harmadik legjobban nyitó posztumusz albuma is lett a lemezlistákon.


Juice WRLD 2018-ban adta ki első lemezét, a második 2019-ben érkezett, az idei harmadikat viszont sajnos már nem érte meg, miután tavaly év végén, mindössze 21 éves korában egy roham következtében egy repülőn életét vesztette. Július 10-én jelent meg Legends Never Die című első posztumusz anyaga, ami az év legjobban nyitó albuma eddig – írja a Pitchfork.

2Pac és Notorious B.I.G. óta nem nyitott ilyen jól posztumusz album

497 ezer eladott példánnyal vezeti az idei listát az album: ebben benne vannak a dalletöltések és a streamingszámok is, előbbiből 10 letöltés számít 1 darab eladott példánynak, utóbbiból pedig 1500 streaming. Ami az album streamingszámait illeti, minden idők negyedik legnagyobb streamingdebütje lett, mindössze Drake (Scorpion), Lil Wayne (Tha Carter V) és Post Malone (beerbongs & bentleys) nyitott nagyobb számokkal.

Nem volt még példa ennyire erősen nyitó posztumusz anyagra 1997 óta, utoljára ugyanis 2Pac (R U Still Down) és Notorious B.I.G. (Life After Death) hasonló körülmények közt megjelent lemeze ért el ennyire erős pozíciót a Billboard 200 amerikai toplistán.

A figyelmetekbe ajánljuk