Johnny Depp szerint Hollywood szándékosan bojkottálja őt

Johnny Depp szerint Hollywood szándékosan bojkottálja őt

Az 58 éves színész nemrégiben egy interjúban új filmjéről és annak botrányairól és nehézségeiről mesélt.

Az amerikai szupersztár, Johnny Depp először adott interjút azóta, hogy tavaly ősszel elbukta azt a rágalmazási pert, amit a brit Sun nevű újság ellen indított, akik feleségverőnek nevezték őt. A lap azért aggatta rá ezt a jelzőt, mivel Depp egykori kedvese, Amber Heard azzal vádolta a színészt, hogy többször is fizikailag bántalmazta őt. A bíróság végül a bulvárlapnak adott igazat, Johnny Depp tehát elbukta a pert.

A színészre az ítélet után elég cudar világ köszöntött, mivel a Harry Potter Univerzumba tartozó Legendás Állatok filmek egyik főszerepét, Grindelwald karakterét gyakorlatilag azonnal elvették tőle. A Sunday Times-nak adott interjúban azonban nem emiatt, hanem az új filmje, a Minimata miatt panaszkodott. A mozi a '70-es években játszódik, amelyben Depp egy fotóriportert játszik, aki arra igyekszik felhívni a világ figyelmét, hogy a japán Minimata városában rengetegen higanyfertőzés miatt szenvednek. A film igaz cselekményen alapul.

A Minimatát az előzetes tervek szerint februárban mutatták volna be az Egyesült Államokban, ám a film forgalmazója, az MGM - vélhetően Depp botrányai miatt - határozatlan időre eltolta a bemutatót.

Amber Heard és Johnny Depp, 2015-ben.

Jason Merritt, Getty Images

Vannak filmek, amik megérintik az embereket, és ez sokat jelent azok számára, akikről a Minimata szól és akik hasonló dolgokon mennek át. És hogy mindezt bármilyen okból…csak amiatt, mert Hollywood bojkottál engem? Mert egy ember, egy színész zűrös, kellemetlen szituációba kerül az utóbbi pár évben?

– mondta Depp a film mellőzésével kapcsolatban.

A mozit azonban meglehet tekinteni majd a Karlovy Vary és a San Sebastian-i filmfesztiválon, az előbbin díjat is adnak neki, az utóbbi miatt viszont komoly tüntetések zajlottak ellenne.

A figyelmetekbe ajánljuk