Egy részlet a Harry Potter és a bölcsek köve című filmből.
Warner Bros.

A HBO Maxon J.K. Rowling nélkül ünneplik a Harry Potter 20. évfordulóját

A Harry Potter-filmek szereplői J.K. Rowling nélkül jönnek össze egy retrospektív-epizódra. A 20. évfordulós különkiadás január 1-jén lesz látható az HBO Maxon.

A Harry Potter és a bölcsek köve sztárjai és Chris Columbus rendező újra összeállnak a korábban bejelentett 20. évfordulós retrospektív különkiadásra az HBO Maxon. A résztvevők listájáról azonban egyvalaki kimaradt: az alkotó J.K. Rowling – írja a The Hollywood Reporter.

A WarnerMedia kedden jelentette be, hogy a különkiadásban a franchise központi triója, Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson, valamint a rendező Columbus is részt vesz. Hozzájuk csatlakoznak majd a filmsorozat további tagjai, köztük Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch és Ian Hart.

A Harry Potter és a bölcsek köve óta tanúi lehettünk annak, hogyan alakult ki ez a figyelemre méltó, összefüggő univerzum, ami enyhén szólva is varázslatos. Ez a visszatekintés tisztelgés mindazok előtt, akiknek az életét megérintette ez a kulturális jelenség – a tehetséges színészektől és stábtagoktól kezdve mindazokig, akik szívüket-lelküket beleadták ebbe a rendkívüli filmes franchise-ba, egészen a szenvedélyes rajongókig, akik 20 évvel később is életben tartják a varázsvilág szellemét

– mondta Tom Ascheim, a Warner Bros. globális gyermek-, ifjúsági és klasszikus filmekért felelős elnöke.

A közlemény nem tett említést Rowlingról, amikor a nosztalgia-epizódban résztvevőinek nevét sorolta. Bár a Harry Potter továbbra is egy közkedvelt franchise, Rowling ellenérzéseket váltott ki a transz közösségből, miután azt mondta, hogy a transznemű embereket a biológiai nemük alapján kell meghatározni.

Bőven elképzelhető, hogy az előbbi áll a mellőzés hátterében. A projekthez közel álló források megjegyzik, hogy az visszatekintés sokkal inkább a film készítésére és a központi szereplőgárdára/csapatra fog összpontosítani. Rowling azonban archív felvételeken biztosan szerepelni fog, de az írónő más formában nem fog feltűnni.


A Harry Potter világának bővítése továbbra is kiemelt prioritás az HBO Max és a Warner Bros. számára, amely az alkotó Rowlinggal együtt a tulajdonjogok felett rendelkezik.

A figyelmetekbe ajánljuk