A vállalat halad a kitűzött célja felé, és igyekszik elengedni a töméntelen mennyiségű műanyagot, amit a boltok polcaira raknak.

A világon először a magyar fogyasztók próbálhatják ki a Coca-Cola legújabb palackját, és kóstolhatják meg a benne lévő üdítőt is. Mi is megírtuk tavaly, hogy a Coca-Cola is beállt a sorba, és rászánta magát, hogy konkrét lépéseket is tegyen a környezetért. Ősszel már el is készült a papírból készült palackok prototípusa, amit a dán Paboco startuppal közösen fejlesztették ki.

Most már tesztelés szinten kétezer darabot piacra is dob a vállalat, amit kezdetben itthon lehet majd egyedül beszerezni nyártól. Viszont nem kóla lesz majd az üvegben, hanem az Adez nevű gyümölcsös ital. Az új környezetbarátabb csomagolás kezdeti szépséghibája, hogy a külső papírborítást egy műanyag bélés borítja, ami szinte megegyezik az eddigi palackokkal. A Coca-Cola kommunikációja szerint 100% -ban újrahasznosítottak a műanyagok és a felhasználásuk után is újrahasznosítható lesz.

Stijn Franssen, a vállalat Kutatás-Fejlesztés csomagolási innovációs menedzsere szerint ezek még csak a kezdeti tervek, és a következő lépés lesz, hogy hogyan szabaduljanak meg a műanyag béléstől. Jelenleg arra kell megoldást találni, hogy a fából készült külső borítás ne engedje át az üdítőket, illetve, hogy az ízében se változzon meg a termék.

A felpörgő környezettudatosság a Coca-Cola részéről azért is lehet, mert a cég 2030-ra teljes hulladékmentességet ígért, aminek mindenki örülne, hiszen a vállalat nagyjából hárommillió tonna műanyag palackot gyártott, ami percre lebontva körülbelül 200 ezer palacknak felel meg – ezért is évek óta a világ legnagyobb műanyagszennyezőinek egyike.

A mostani limitált darabokat a Kifli.hu-n lehet megvásárolni majd.


Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk