Ha újév, akkor lencse!  – íme, egy pofon egyszerű lencsefőzelék recept!

Gazdag szeretnél lenni a következő évben? Egyél lencsét az új év legelső napján" – tartja legalábbis a magyar szokás. A legtöbben ilyenkor a sokak számára megunhatatlan lencsefőzelék mellett döntenek, és ha te is, akkor jó helyen jársz. Ugyanis elhoztunk egy nagyon egyszerű receptet!



Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 l víz
  • 2 db babérlevél
  • 2dl tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek mustár
  • 1 db citrom leve
  • 1 tk cukor

Elkészítése:

A lencsefőzelék elkészítéséhez a lencsét kiválogatjuk, megmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. Ezt követően az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel vagy esetleg a füstölt hús főzőlevével, ha van.

Majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét. Hozzáadunk még annyi vizet, hogy bőven ellepje. Beletesszük a babérlevelet, és ha igényli még, akkor ízesítjük. (Ha füstölt lével öntjük fel, az eléggé sós.) Ezután pedig közepes tűzön puhára főzzük.

Addig a tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés forró vízzel, vagy ha elég lé van a lencsén, akkor néhány kanállal kiveszünk belőle, és összekevergetjük a lisztes tejföllel. Behabarjuk a főzeléket, majd ízesítjük a mustárral, citromlével és cukorral, majd jól összeforraljuk. A babérleveleket kidobjuk és kész is.

A figyelmetekbe ajánljuk