húst vágó ember
Aprítás, szeletelés vagy filézés: minden jól felszerelt konyhának szüksége van egy megfelelő késkészletre, hogy gördülékenyen menjenek a konyhai munkálatok. Vannak nélkülözhetetlen darabok, amelyekre egy jól felszerelt konyhában mindenképp szükség van. Rövid útmutató követezik.

A Vince gyűjtötte össze a legfontosabb késeket, és azok karbantartását, amiből most mi is szemléztünk egyet.

Kis méretű hámozókés

Egy rövid vágókés rendkívül sok mindenre használható. Sima, éles pengéje ideális kisebb zöldségek darabolására és szeletelésére. Mindemellett passzol precíz munkákhoz és olyan feladatokhoz, mint a fűszernövények szeletelése.

Szeletelőkés

A szeletelőkés a szeletelés mellett hosszú, éles pengéjének köszönhetően alkalmas a hús csontról való levágására

Séf kés

Egy tisztességes séf kés elengedhetetlen kelléke a konyháknak. A séf kés segítségével nagyon precízen lehet vágni, aprítani, kockázni, szeletelni és csíkozni.

Kenyérvágó kés

Egy másik nélkülözhetetlen késfajta a kenyérvágó kés. Ez a kés recézett pengéjével könnyedén vágja a ropogós kenyérhéjat is.

Csontozó kés

A keskeny pengéjű csontozókés a húsok és halak kicsontozásához tökéletes. A masszív, merev penge éles hegyben végződik, ami sokkal egyszerűbbé teszi a precíz munkát a hagyományos konyhai késhez képest. A pengét úgy tervezték, hogy könnyen körüljárja a csontokat és az izmokat, amiket egyébként nehéz lenne átvágni.

Húsvágó bárd

A klasszikus bárd, jellegzetessége a vastag penge, a hús lebontására szolgál. A bárdot ugyanúgy használhatjuk, mint egy szokásos kést.

Késélezés és -karbantartás

Ha a legtöbbet akarjuk kihozni a késekből, tartsuk őket mindig csúcsállapotban. Ennek a legegyszerűbb módja, ha használat után megélezzük őket, így hosszú ideig használhatjuk őket a jövőben.

A figyelmetekbe ajánljuk