A hummusznak sokféle variációja létezik. Ebből mutatunk most egyet.
A hummusz egy olyan közel-keleti mártogatós krém, melyet gyakran pitával tálalva előételként fogyasztanak. Korábban írtunk már arról, hogyan készíthetünk hummuszt lencséből. Most egy csicseriborsóval és tökmaggal készült hummuszt próbálhatunk ki.
Hozzávalók:
- 45 dkg konzerv csicseriborsó, lecsepegtetve
- 4 ek olívaolaj
- 3 ek tahini (szezámmagkrém)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- fekete bors
- 0.5 dl víz
- 1 db citrom leve
- 1 teáskanál só
- 1 marék tökmag
Elkészítés:
A tökmag kivételével mindent tegyünk az aprítógépbe és zúzzuk össze krémes állagúvá őket.
A tökmagot, ha érezni szeretnénk a darabjait, érdemes később beletenni és keveset aprítani.
Ízlés szerint készíthetjük a hummuszt lágyabbra több folyékony összetevő hozzáadásával.
A végén pitával vagy bagettel tálaljuk a krémet.
(Forrás: Konyhalál Gasztroblog)