Salátát görögdinnyéből is készíthetünk.


Nemrég írtunk arról, hogy a dinnye nagyon hidratáló gyümölcs, mivel 90 százaléka víz. Most egy ízletes, uborkás-dinnyés saláta receptet mutatunk.

Hozzávalók (4 főre)

  • 600 gramm görögdinnye
  • 1 darab kígyóuborka
  • fél fej lilahagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 100 gramm feta sajt
  • díszítéshez mentalevél

A saláta elkészítése körülbelül 20 percet vesz igénybe.

Elkészítés

Először magozzuk ki a görögdinnyét, majd kockázzuk fel. Ezt követően az uborkát is vágjuk kockákra, a lilahagymát pedig egészen apróra.

Az apróra vágott lilahagymát egy tálban keverjük össze a citromlével, majd hagyjuk állni 10 percet.

Ehhez keverjük hozzá az olívaolajat és óvatosan forgassuk bele a kockára vágott uborkát, görögdinnyét.

Ha ez kész, morzsoljunk fetasajtot a tetejére és díszítsük mentalevéllel.

(Forrás: Só Bors)


A figyelmetekbe ajánljuk