Salátát görögdinnyéből is készíthetünk.
Nemrég írtunk arról, hogy a dinnye nagyon hidratáló gyümölcs, mivel 90 százaléka víz. Most egy ízletes, uborkás-dinnyés saláta receptet mutatunk.
Hozzávalók (4 főre)
- 600 gramm görögdinnye
- 1 darab kígyóuborka
- fél fej lilahagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 100 gramm feta sajt
- díszítéshez mentalevél
A saláta elkészítése körülbelül 20 percet vesz igénybe.
Elkészítés
Először magozzuk ki a görögdinnyét, majd kockázzuk fel. Ezt követően az uborkát is vágjuk kockákra, a lilahagymát pedig egészen apróra.
Az apróra vágott lilahagymát egy tálban keverjük össze a citromlével, majd hagyjuk állni 10 percet.
Ehhez keverjük hozzá az olívaolajat és óvatosan forgassuk bele a kockára vágott uborkát, görögdinnyét.
Ha ez kész, morzsoljunk fetasajtot a tetejére és díszítsük mentalevéllel.
(Forrás: Só Bors)