Annak érdekében, hogy megőrizzük májunk egészségét elengedhetetlen a kiegyensúlyozott és vitamindús étrend. De mik azok ételek, amelyek ebben az esetben tiltólistásak?


Zsíros ételek

A töménytelen sült krumpli és hamburger fogyasztás rossz választás lehet, abban az esetben, ha a májunk egészségét szeretnénk megőrizni. A marhahús és a csemegehúsok is magas telített zsírtartalommal rendelkeznek. A zsíros ételek gátolhatják a szerv megfelelő működését, gyulladáskeltők, és májzsugor (cirrózis) kialakulásához is vezethetnek.

Cukor

A túl sok cukor megviselheti a májadat. Hiszen a máj feladata többek között az is, hogy a cukrot zsírrá alakítsa. Ha túlzásba visszük, a májunk túl sok zsírt termel, ami végül szépen lassan lerakódik a szerven. Hosszú távon pedig zsírmáj alakulhat ki, éppen ezért ne vidd túlzásba az édesség fogyasztást.

Tarts mértéket az alkohollal!

Talán ez nem újdonság, de a túlzott alkohol fogyasztás komoly pusztítást végezhet a májon. Idővel májzsugorodáshoz vezethet. Még az alkalmi italozás sem egészséges a szerv számára.

Sós ételek

Túl sok sós fogyasztását nem csak a májunk védelme érdekében kellene mérsékelnünk, ugyanis emellett megannyi negatív hatása ismert. Érdemes ezen kívül elkerülni az előre csomagolt felvágottakat, konzerveket, chipseket, gyorsfagyasztott ételeket és az instant leveseket is.

(webmd.com)

Friss

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Mutatjuk, mit ehetsz és mit nem lefekvés előtt

Mindnyájunkkal megeshetett az, hogy éhesek maradtunk lefekvés előtt. Ezzel nincs semmi gond, hiszen késő este is ehetünk egészséges ételeket, de meg is előzhetjük az esti éhséget.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk