A cukkininek nincs kifejezetten jellegzetes íze, így nagyon sokféleképpen felhasználhatjuk. Az utóbbi időben egyre divatosabbá váltak a zöldségpalacsinták készítése és jó pár receptről lehetett már hallani, de a cukkini-palacsinta talán a legistenibb. Készítsd el te is, nagyon egyszerű lesz!


Hozzávalók:
  • 2 nagy db cukkini
  • 6 ek joghurt
  • 350 g finomliszt
  • 400 ml ásványvíz
  • 4 db tojás
  • 2 kk só
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek vaj vagy kis olaj sütéshez

Elkészítése:

A cukkinit kis lyukú reszelőn (lehet nagy is) lereszeljük, sózzuk, majd félretesszük pihenni, illetve levet ereszteni. Ha eleget pihent, öntsük ki a levét, és a maradékot a kezünkkel nyomkodjuk ki belőle. A cukkinihoz adjuk hozzá a tojásokat, a joghurtot, ezután ízesítsük sóval, borssal. A szódabikarbónát tegyük bele a lisztbe, ami mehet bele a cukkinis masszába, ez után pedig alaposan dolgozzuk el.

Egy sűrű tésztát fogunk kapni (akárcsak a tócsninál), és ehhez adagoljuk egy kis ásványvizet folyamatos kevergetés mellett. Ha sokat vizet teszünk hozzá, annál hígabb lesz, és annál vékonyabb tésztát tudunk majd sütni. Ízlés kérdése tehát, hogy mennyi kell bele.

Vajjal kikent, forró serpenyőbe süssük ki egyenként a palacsintákat. Tejföllel, reszelt sajttal feldobhatjuk, de természetesen magában is igazán ízletes.

(Nosalty)

A figyelmetekbe ajánljuk