Bár lángost évszaktól függetlenül ehetünk, mégis talán a nyári időszakban fogyasztjuk a leginkább. A balatoni strandolás és a duna-parti séták elmaradhatatlan kelléke, amit otthon is elkészíthetsz.


Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 65 dkg liszt
  • 2,5 dl víz
  • 1 tk só

Langyosíts meg kb. 1 dl tejet, majd morzsold bele az élesztőt, ezt követően adj hozzá nagyjából 1 evőkanál lisztet, és hagyd meleg helyen kelni.

A lisztet egy tálba szitáld, a közepébe pedig nyomj mélyedést, öntsd bele a kovászt, majd add hozzá a megmaradt langyos tejet, a langyos vizet és a sót is. Kezdd el dagasztani, amíg a tészta el nem válik az edény oldalától.
Letakarva kb. 50 percig keleszd a tésztát. Ha megkelt, formázd rúddá a tésztát, körülbelül 15 darabot. Kicsit gömbölyítsd, majd újból 30 percet keleszd.

Amikor megkelt, forró olajban oldalaként 1-1 perc alatt készre sütheted az olajos kézzel széthúzott, megformált tésztákat.

(mindmegette)

Friss

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 + 1 film, ami bizonyítja, hogy Meryl Streep bármilyen akcentussal képes játszani

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Meryll Streep generációjának legnagyobb színésznője, ezt pedig tökéletesen alátámasztja az a tény is, hogy a többszörösen Oscar-díjas művész szinte bármilyen akcentussal képes eljátszani szerepeit. A kételkedőknek mutatunk is gyorsan 4 + 1 példát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk