Ráadásul sokkal olcsóbb is lenne eljuttatni mindenhova.Az angol UCL egyetem (University College London) kutatói új rekordot állítottak fel a hálózati sebességben, olyan gyorsaságot produkálva, amivel egy másodperc alatt 178 terrabájtnyi, azaz 178 ezer gigabájtnyi adatot is le lehet tölteni. Gyakorlatilag egy csettintés alatt le tudnánk vele szedni bármit. Ez egyébként a duplája az valaha mért legnagyobb internetsebességnek.

Hogy legyen némi összehasonlítási alapunk, a szupergyors 5G 24 gigahertz jelet alakít nagyjából 3 gigára másodpercenként, ezzel szemben a brit kutatók rekordja 16,8 terrahertz jelet alakított a fenti sebességre. A kutatók száloptika helyett jelismétlőt (repeater) használtak, amely anyaga miatt képes sokkal szélesebb körben sokkal gyorsabb internetet sugározni.

repeater

A repeater

Unsplash/Joshua Hoehne

Ez a módszer pedig sokkal olcsóbb is lenne, mint mondjuk az 5G telepítése. Utóbbi nagyjából 594 ezer dollárba kerül kilométerenként, míg a jelismétlős technológia telepítése mindössze 21100 dollárba kerül nagyjából 40-100 kilométerenként. Szóval a mostaninál lényegesen gyorsabb internet hamarosan hozzánk is eljuthat, hisz sokat lehet spórolni vele – írja a Gizmodo.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk