Indul az MFB Krízis Hitel Plusz Program

Növelik az igényelhető hitelösszeget, hosszabbítják az ingatlanra választható futamidőt.


Kibővíti az MFB Krízis Hitel programot a Magyar Fejlesztési Bank – az állami pénzintézet hitelközvetítő partnerei az eddiginél is szélesebb körben fogadhatnak be kölcsönkérelmeket. Az MFB Krízis Hitel Pluszban emelkedik a felvehető összeg maximuma, ingatlanfinanszírozás esetén pedig a futamidő akár 15 év is lehet.

A vállalkozások visszajelzései alapján, gazdaságélénkítő csomagja részeként indítja el új hiteltermék változatát az MFB Csoport: az MFB Krízis Hitel Plusz december 7-től igényelhető. A maximálisan elérhető hitelösszeg 300 millió forintra nő, ingatlanfinanszírozáskor pedig kérhető lesz hosszabb, legfeljebb 15 éves futamidő is. A program megújításával és kiszélesítésével kívánja szolgálni a Magyar Fejlesztési Bank azt a kezdeti célját, hogy egyetlen magyar vállalkozás se maradjon segítség nélkül. A maximum évi 2,5 százalékos fix ügyleti kamattal elérhető, rendkívül kedvező hitel továbbra is felhasználható általános beruházási célokra, hitel- vagy akár pénzügyi lízing kiváltására, de likviditás és forgóeszköz finanszírozásra is.

Az állami pénzintézeti csoport áprilisban indította el 1500 milliárd forintos gazdaságélénkítő csomagját, amelyben az induló cégektől a legnagyobb vállalkozásokig minden gazdasági szereplő megtalálhatja a számára megfelelő finanszírozási formát. A Magyar Fejlesztési Bank a vele szerződésben álló pénzügyi vállalkozásokon keresztül kínálja ezt, a már 1 millió forinttól felvehető kölcsönt. A hitel tulajdonképpen bármire igényelhető, amire a jelenlegi helyzetben egy cégnek szüksége lehet: a hitel célja lehet beruházás (gépbeszerzés, telephely-fejlesztés, ingatlanvásárlás) vagy hitelkiváltás és forgóeszköz hitelezése, beleértve a mostanában aktuális likviditás-finanszírozást, bérfizetést és munkahelymegőrzést is.

Az MFB olyan mikro-, kis- és középvállalkozásokat célzott meg az MFB Krízis Hitel Plusszal, melyek igényét a kereskedelmi bankok nem tudják kiszolgálni. Például mert számukra túl kicsi a hitelösszeg vagy mert a cég – mérete, ágazata vagy éppen a működési ideje miatt – kockázatosabbnak minősülne. A pénzügyi vállalkozások bevonása lehetővé teszi a megfelelő rugalmasságot, hiszen ők az ügyfelek részére egyedi szakmai elbírálást biztosítanak a hiteligényléskor (listájuk az MFB weboldalán érhető el). Az MFB Krízis Hitel Plusz felvételét ugyanakkor minden érintett vállalkozásnak érdemes megfontolnia, hiszen a kedvező mértékű, fix kamat ebben a konstrukcióban üzemmérettől és hitelösszegtől függetlenül jár.

Az MFB Csoport összehangolt munkájával közel 1500 milliárd forintot tudunk biztosítani a hazai vállalkozásoknak és vállalatoknak. Senki sem marad ki, a hitel-, tőke- és garanciaeszközök együttes hatására épülő program mentőöv a bajba jutott cégeknek, ugyanakkor fontos eszköz a fejlesztések, beruházások, jelentős méretű projektek megvalósításának ösztönzésére is"

– emeli ki a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, Dr. Sipos-Tompa Levente.

Az MFB elkötelezetten dolgozik a világjárvány okozta gazdasági válság hatásainak enyhítésén és a vállalkozások lehetőségeinek bővítésén. Pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoportjával folyamatosan szélesíti a hitel-, tőke- és garancia termékekre épülő gazdaságélénkítő csomagját, melynek kiemelt információi az Összetartók.hu oldalon olvashatók.

Az egyes hitelprogramokról bővebb információ az MFB weboldalán, míg a vállalkozásoknak szóló garancia- és tőkeprogramokról a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Hiventures Zrt. oldalain olvasható.

Cikkünk megjelenését az Magyar Fejlesztési Bank támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk