citadella távolról

Így még biztosan nem láttad a Citadellát – gyönyörű drónfelvétel készült a Gellért-hegyről

Ha már rég nem jártunk a Gellért-hegyen, akkor most garantáltan kedvet kapunk hozzá.

Gyönyörű drónfelvétel készült a megújuló Citadelláról. A közel két perces videóban betekintést nyerhetünk a mára már nem a legjobb állapotban lévő erődbe és az ágyútorony belsejébe is. A szuperközeli felvételek mellett a panorámát is megcsodálhatjuk, és szinte biztos, hogy sokan kedvet is kapnak majd újra ellátogatni a helyszínre.

A dolog apropója, hogy a Citadella és környezete felújításra kerül a Nemzeti Hauszmann Program jóvoltából, hogy ne csak a kilátás miatt látogassanak majd el a helyszínre, hanem más élmények miatt is. A tervek szerint 2022-re a Citadella falai és belső udvar kerülnek felújításra, ahol egy mindenki számára elérhető közparkot alakítanak majd ki, 2023-ra pedig az ágyútoronyban nyílik történelmi kiállítás a Szabadság Bástyája címmel.

A munkálatok már korábban megkezdődtek állapotfelméréssel és régészeti feltárásokkal, ahol a Gellért-hegyen egykor állt csillagvizsgáló falmaradványait, egy értékes, első világháborús ágyútalpat, kelta, római és török kori érméket és kerámiákat is találtak a Várkapitányság szakemberei.

A figyelmetekbe ajánljuk