Kevesen tudnak olyan lelkesen a káromkodás mellett kampányolni, mint Stan Lee.


A képregények atyja és a Marvel univerzum alkotója Stan Lee már több mint két éve hunyt el. Az előbb említettek mellett azonban volt még egy legendás tulajdonsága: kiváló humora is közismert volt.

Stan Lee egyik mottójává vált „excelsior" felkiáltás, ami egy ősi szóból ered, nehezen is lehet lefordítani, nagyjából azt jelenti, hogy felfelé, előre a nagyobb dicsőség felé.

Ennek köszönhetően született meg az a hangfelvétel is, amit Aron Fromm vett fel, aki egy évtizedig volt Lee hangmérnöke. A szinkronmunkán Lee feladata csupán annyi lett volna, hogy felvegyék az „excelsior" felkiáltását, de ehelyett hosszan és szenvedélyesen kezdett el a káromkodás „legalizálása" mellett szónokolni.

Pontosabban a közismert angol F-betűs csúnya szó mellett.

Ehhez a hangfelvételhez készítettek most egy aranyos animációt, és Lee komoly érveket hoz fel: igeként, főnévként, melléknévként is lehet használni, és nincs olyan mondat, ahová ne lehetne beilleszteni az F-betűs szót. Sőt, még mozgalmat is indítana a legalizálása érdekében. A videó végén pedig természetesen felcsendül Stan Lee híres mottója is.

A bájos felvétel Fromm elmondása szerint az egyik legkedvesebb emléke a két éve elhunyt Stan Lee-ről.

Friss

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpte

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk