rum üveg pohár folyadék önt tölt fa deszka asztal

Magyar borász segítségével készült el a kolumbiai Dictador 1977-es főzete, a 2 Masters Royal Tokaji 1977. A rum utolsó, öregedési szakaszában a világ legnevesebb italkészítő manufaktúráinak mestereihez került, hogy elnyerje végső aromáit.


A főzet olyan különleges italok jegyeivel gazdagodhatott, mint a Bordeaux-i pezsgő és bor, a francia konyak, vagy éppen a skót whiskey. Összesen hét ilyen kollaboráció született, köztük az a Royal Tokaji borászattal kötött megállapodás, amelynek keretében a rum a hungarikumnak számító Tokaji 6 puttonyos aszú 12 éves zempléni hordóiban nyerhette el végső formáját. A főzet idén januárban került hazánkba, miután 43 éven át egy amerikai tölgyfahordóban érlelték Kolumbiában.

A végeredmény illata talán még azokat is elkápráztatja, akik sosem voltak rum-pártiak. Az aromája egyszerre édeskés-rumos, trópusi gyümölcsös, mézes, csokis, mandulás, pisztáciás, és aszús, de lágyabb formában ennél több illat is keveredik benne. Az íze hasonló gazdagsággal bír, textúrája pedig olajos, simogató, lágy és selymes.

A prémium italból mindössze 500 üveg készült, mindegyiket Tokajban palackozták. A sorszámozott palackok üvegcímkéjét Hernan Parra és Kovács Zoltán ujjlenyomata díszíti, igazolva a rum egyediségét. A termék eredetéről és minőségéről a díszdoboz belsejében található 2 Masters Certificate nyújt biztosítékot.

A figyelmetekbe ajánljuk