Egy hegység a tengerpart mellett Hawaii-n

Most már biztos: Hawaii megnyitja a határait november elsején

Hawaii bejelentette, hogy november 1-től hivatalosan is visszavárja a turistákat.


Amint azt már egy korábbi cikkünkben jeleztük, Hawaii vezetése megnyitja a határait a turisták előtt, a hivatalos bejelentés azonban csak most történt meg.

Hawaii kormányzója, David Ige egy tweet formájában ezt írta:

Bátorítóan hat rám a szigeteinken továbbra is csökkenő COVID-esetek tendenciája. Kórházaink jobban teljesítenek és kevesebb beteget kell ellátniuk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy előrelépjünk a gazdasági fellendülésben, és biztonságosan fogadjuk vissza a beoltott belföldi utazókat

Az állam lehetővé teszi a nem létfontosságú, valamint az üzleti utazók számára, hogy a szigetre látogassanak. A kormányzó hozzátette, hogy továbbra is figyelemmel fogják kísérni a szigeteken a megbetegedések és a kórházi kezelések számát, mivel a lakosok egészsége és biztonsága a legfontosabb.

Ige korábban arra kérte a Hawaii-ra vágyókat, hogy halasszák el utazásukat a szigeten emelkedő COVID-19-es megbetegedések miatt, de hivatalosan soha nem állította le az állam "Biztonságos utazások" programját. Ennek a programnak a keretében a belföldi látogatók kihagyhatták a karantént, ha oltási bizonyítvánnyal vagy egy negatív teszt igazolásával érkeztek.

Forrás: Travel Daily

A figyelmetekbe ajánljuk