Harrison Ford még egyszer, utoljára eljátssza Indiana Jonest
A 78 éves Oscar-díjra jelölt színész egy utolsó, ötödik filmben is eljátssza a kalandor régészprofesszort. A Disney-filmet James Mangold rendezi.

Az ötödik Indiana Jones-film 2022. júliusában debütál - közölte a Disney azon a virtuális prezentáción, amelyen a tervezett Star Wars- és Marvel-produkciókról is beszámoltak – írja az MTI. Ford még egy 2013-ban adott interjúban árulta el, hogy szívesen eljátszaná még egyszer a szerepet. A színész akkor azt nyilatkozta, hogy látszott, a karakter az idők során fejlődött, így helyén való lenne, ha visszatérne, továbbá, hogy Indiana Jonesnak nem kell feltétlenül annyira „akcióorientáltnak" lennie.

„Számomra az volt érdekes a karakterben, hogy volt bátorsága, esze, intelligenciája, és ha ijesztő helyzetbe is került, mindig sikerült túlélnie. Ezt el tudom játszani"

A film producere, Frank Marshall a közelmúltban szintén arról beszélt, hogy nem akarják más színésszel helyettesíteni Fordot.

„Készül a forgatókönyv. Csak egy Indiana Jones lesz, és az Harrison Ford"
– szögezte le.

A színész először 1981-ben, az India Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben formálta meg a karaktert, majd három évvel később, az Indiana Jones és a végzet temploma című filmben ismét. A harmadik, 1989-ben bemutatott Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag után jött egy nagyobb szünet, hiszen a mostanáig utolsó Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmet csak 2008-ban mutatták be.


A figyelmetekbe ajánljuk