Pár millióért megvehetjük Lewis Hamilton világbajnok autójának modelljét

Pár millióért megvehetjük Lewis Hamilton világbajnok autójának modelljét

Ha az idei autójával is világbajnok lesz, biztosan megcsinálják azt is.

Az autómodellek építésében jártas Amalgam bemutatta az új, kézzel épített Forma-1-es modellsorozatát, amelynek élén Lewis Hamilton Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance autójának negyedméretű rekonstrukciója áll.

A kollekció limitált kiadású zászlóshajója ugyanazt a festést kapta, mint amelyikkel Hamilton is versenyzett a 2020-as Portugál Nagydíjon, ahol Michael Schumachert megelőzve a Forma-1 történetének legeredményesebb pilótájává vált.

Az eredeti autó egyébként egyébként megtette a szolgálatát: a Mercedes megnyerte a konstruktőri világbajnokságot, míg Hamilton megszerezte rekordot jelentő hetedik bajnoki címét.

Az Amalgam Collection a szokásosnál is jobban kitett magáért. Míg a cég legtöbb kínálata 1:8-as vagy 1:12-es méretarányú modell, a W11-es 1:4-es méretarányban készült, és az orrtól a hátsó szárnyig 124 centiméter hosszú.

Több ezer precízen megmunkált alkatrész és az autó élethű festése jellemzi a modellt. Az Amalgam biztosra akart menni a pontossággal kapcsolatban, ezért a Mercedes-AMG Petronas által biztosított terveket használták fel, és 4500 órát töltöttek csak a modell kifejlesztésével. Minden egyes autó megépítése 450 órát vesz igénybe.

Az ilyen minőségű kézműves munkának természetesen ára van. A negyedakkora W11-es versenyautó hamarosan 34 943 dollárért, azaz nagyjából 11 millió forintért kerül fel az Amalgam weboldalára. Érdemes sieti, mert mindössze hét példány készült.


A figyelmetekbe ajánljuk