Most akár mi is beköltözhetünk a Gucci-ház ikonikus villájába
www.youtube.com

Most akár mi is beköltözhetünk a Gucci-ház ikonikus villájába

A Villa Balbiano különleges időutazásra invitálja a turistákat.

Miközben Ridley Scott A Gucci-ház című filmje a héten végre a mozikba került, a Gucci-család valódi villája megnyílt az Airbnb-vendégek előtt, így a rajongóknak lehetőségük nyílik Patrizia Reggiani bőrébe bújni.

A Comói-tó nyugati partján álló, ikonikus palota, amely valójában a Villa Balbiano nevet viseli, a filmben Al Pacino karakterének (Aldo Gucci) tulajdona, és a család születésnapi összejöveteleinek adott otthont.

A villa története a 16. század végére nyúlik vissza, amikor Tolomeo Gallio bíboros fő rezidenciájaként építtette meg. Egy évszázaddal később pedig Angelo Maria Durini bíboros is híres lakója volt, aki az olasz értelmiségiek számára tartott itt ünnepségeket, banketteket és táncokat.

Napjainkban a Villa Balbiano tele van olyan csillogó bútorokkal és műtárgyakkal, amelyek Patrizia Reggiani pazar ruhakölteményeivel vetekednek. Az Airbnb-hirdetés szerint a hat hálószobás, hat fürdőszobás ház ígérete szerint: „a 90-es évek olasz fényűzésének csúcsára repíti az odalátogatókat."

Ennek az élmények azonban ára van, ami tükrözi a bűnügyi film high fashion miliőjét. Egy éjszaka 1128 dollárba (azaz közel 370 ezer fotrintba) kerül, amiért az első három, privát lifttel megközelíthető emeletre kapunk belépést.

(Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk