A Google új frissítésében megnézhetjük, hogy tettük tönkre a bolygónkat
Youtube/Google

A Google új frissítésében megnézhetjük, hogy tettük tönkre a bolygónkat

Valószínűleg mindenki örült volna, ha erre a frissítésre nem kerül sor.

Sokszor hallunk és olvasunk a globális felmelegedésről és annak következményeiről. Néha nem csupán statisztikákat, előrejelzéseket és híreket hallhatunk, hanem a saját szemünkkel is láthatjuk a klímaváltozást. Hála a Google-nek most bárki megbizonyosodhat a jelentős változásokról.

A Google Earth szolgáltatásukat bővítették egy új funkcióval, amelyen nyomon követhetjük, hogy egy bizonyos időszak között hogyan és mennyit változott a Föld a környezetváltozás hatására.

A Google a területeket 1984-től 2020-ig dokumentálva mutatja be, szakértői segítséggel szemléltetve a változásokat. A keresőcég ráadásul a NASA és az Európai Űrügynökség (ESA) által biztosított adatokat és műholdfelvételeket is felhasználta.

Google

Ha már ki is próbálnánk a teljesen ingyenes élményt: indítsuk el a Google Earth alkalmazását és kattintsuk a baloldali menüsor Utazó nevű parancsára. Ha ezzel megvagyunk, kategóriákkal találkozunk majd, amelyeket egy területre vonatkozóan gyűjtött össze az alkalmazás. Szomorú, hogy volt anyag rendesen erdők, partszakaszok eltűnéséről, a folyók kiszáradása, elsivatagozás és a gleccserek olvadásával is találkozhatunk.

Mindez a felhasználók számára teljesen ingyenes lesz.

A funkció használata ingyenes.


A figyelmetekbe ajánljuk