Megszűnt egy Google-szolgáltatás. Észrevettétek egyáltalán?

Megszűnt egy Google-szolgáltatás. Észrevettétek egyáltalán?

A Google terméktemetőjének újabb tagja.


A Google csendben eltávolította a „Your News Update" funkciót, az algoritmikusan személyre szabott hanganyagot a vállalat meglévő (és hagyományosabb) hírösszefoglalóinak javára.

Az eredetileg 2019-ben indított Your News Update kísérlet volt arra, hogy a Facebookon vagy a Google termékeinek más területein oly sikeres algoritmikus feedeket a hanghírekre is átültesse. De úgy néz ki nem sikerült.

A The Verge munkatársa, Dieter Bohn már a funkció megjelenéskor rámutatott a problémára. Az ilyen rendszerrel az a gond, hogy nagyon-nagyon pontosnak kell lennie, különösen a hanganyag esetében, ahol végig kell hallgatni minden egyes hírt, ami sokkal időigényesebb, mint a szöveges verzió.

Ráadásul, mint azt bárki tudja, aki az utóbbi időben használta a Google algoritmikus főcímek funkcióját az alkalmazásaiban: a Google találgatásai eléggé kettősek lehetnek.

A Google hivatalosan nem közölte, hogy miért szüntette meg a funkciót, így talán soha nem tudjuk meg biztosan, hogy mi volt a pontos oka a távozásnak. A Google Assistant azonban továbbra is kínálja az eredeti hírösszefoglaló opciót.


A figyelmetekbe ajánljuk