godzilla vs kong

Úgy tűnik, szép lassan éledezik az amerikai moziipar, ekkora bevételt ugyanis nem generált már rég film.


Bár az Egyesült Államokban már üzemelnek a mozik, még mindig a 40%-uk zárva tart, ami pedig nyitva van, az is korlátozott létszámmal működik. Szóval egyelőre még nem tudnak annyi bevételt generálni, mint korábban. Ugyanakkor a másik kérdés a mozik újranyitását illetően a nézői hajlandóság volt, hogy mikor mernek majd újra elmenni nagyobb számban moziba.

A Godzilla vs. Kong a hétvégén erre megadta a választ, ugyanis az eddigi legnagyobb nyitóhétvégi bevételt generálta a járvány kezdete óta. Mindezt úgy, hogy nyitónappal egyszerre az Egyesült Államokban az HBO Maxon, míg nálunk az HBO Gon is elérhető volt. Ennek ellenére 48,5 millió dollárt termelt az Egyesült Államokban három nap alatt. A korábbi csúcstartó a Wonder Woman 1984 volt 16,7 millióval, amit majdnem megtriplázott.

Emellett a nemzetközi bevételei is igencsak erősek voltak, 236 millió dollárt termelt világszerte, ebből pedig 110 milliót csak Kínában. Figyelembe véve, hogy Európában még sok helyen zárva vannak a mozik, igencsak sok reménnyel kecsegtetnek azok számára, akik aggódtak volna amiatt, hogy az emberek nem akarnak majd többé moziba menni a járvány után. Egyben sok reménnyel kecsegtet azoknak is, akik az óriásszörnyes franchise jövőjéért aggódtak.

(Forrás: Consequence of Sound)


A figyelmetekbe ajánljuk