Ezt az 5 filmet ki ne hagyd, ha tetszett a Godzilla vs. Kong!

Te is gyermeki lelkesedéssel ujjongtál a két mítikus szörny agyament bunyója közben? Ajánlunk most még több szórakoztató, agyament filmet Godzillával, ha többre vágynál!


Invasion of Astro-Monster / Monster Zero

Ajánljuk figyelmedbe rögtön a franchise hatodik filmjét, amiben az X Bolygón az emberiség humanoid idegenekre bukkan, akik a bolygó felszíne alatt élnek, mivel rendszeresen megtámadja őket King Ghidorah, a bolygópusztító szörny, akivel Godzilla megküzdött már korábban. Az idegenek kölcsönkérik Godzillát és Rodant a Földtől. De az egész egy trükk volt, ugyanis mindhárom szörny az idegenek irányítása alatt áll és azzal fenyegetnek, hogy az emberiségre uszítják mindhármat, ha nem adják meg magukat. Mind ebből a leírásból is jól észlelhető, különleges szórakozás ez a film!

Godzilla vs. King Ghidorah

De ha földönkívüli invázió helyett inkább időutazásra vágynál, akkor is van számodra Godzilla-film. Ebben ugyanis újraírják a szörny eredetsztoriját, miután kiderül, hogy Godzilla eredetileg egy dinoszaurusz volt, amit 1954-ben találtak és egy hidrogénbomba-teszt során mutálódott az atomsugarat okádó monstrummá. A filmben pedig a jövőből érkeznek emberek szólni, hogy Japánt 2204-re teljesen elpusztította a szörnyek királya. Szóval a terv visszautazni 1954-be, hogy a dinoszaurusz ne lehessen a teszt közelében és alakuljon Godzillává. Időutazós történelmi kalandfilm!

Godzilla: Final Wars

De persze lehet, hogy téged nem feltétlenül az agyadat egy képzeletbeli turmixgépben pépesre dolgozó, a maga nemében csavaros cselekmény érdekel, amire ez a széria legjobb formájában képes, hanem mondjuk a nagy bunyók óriáslények között. Ez esetben pedig mi mást néznél, mint azt a filmet, amiben Godzilla összecsap szó szerint mindenkivel. Még az 1998-as amerikai remake óriáshüllője is megjelenik egy fricska kedvéért a filmben. Ez a film ugyanis az első Godzilla-film ötvenedik évfordulójára készült, úgyhogy egy hatalmas mozgóképes tűzijátékkal ünnepelték meg a szériát.

Shin Godzilla

Persze lehet, hogy az a típus vagy, aki mindig számtalanszor végiggondolja, valahányszor az óriáshüllő az eszébe jut, hogy vajon mi történne a valóságban, ha egy nap arra ébrednénk, hogy itt egy Godzilla és támadja Japánt. Ezt teszi ez a film is, maró szatírával és horrorba mártott humorral. Gyakorlatilag annak a beismerése, hogy ha jönne Godzilla, a japán kormány elveszne a bürokrácia útvesztőiben, aztán mire sikerülne kezelnie a problémát, Godzilla már rég végigmenne fél Japánon. Ebben a filmben az egyik legijesztőbb Godzilla, közben pedig jót lehet röhögni a kormány töketlenkedésén.

Godzilla

Persze lehet, hogy minket nem érdekelnek az ilyen hülyeségek, meg amúgy sincs tévénk és azon is csak a Spektrumot nézzük. Nem érdekelnek egymást püfolő óriásszörnyek, inkább néznénk meg egy megrendítő, komor drámát Hirosima és Nagaszaki bombázásának tragédiájáról. Nos ez esetben is akad számunkra Godzilla-film, méghozzá az első és eredeti, Godzilla ugyanis az első filmben az atombomba metafórája, a film maga pedig a háború traumájának egyfajta, fantasztikumba bújtatott mozgóképes traumája.


A figyelmetekbe ajánljuk