A nap idézete Gloviczki Pétertől

Gloviczki Péter sikert sikerre halmozott minden területen, amibe belefogott. A Mayo Klinika Érsebészeti Osztályának vezető professzora és az 1962-es Ki mit tud? bűvész győztese mindent elért, amit el lehet – a sikert mégsem pénzben, hírnévben, vagy elismerésekben, hanem egész máshogy definiálja.


Az igazi siker

Az elért eredményei ellenére mindmáig alázattal és szerényen nyilatkozik a szakmájáról és önmagáról. Filozófiája, hogy a saját nagyságát nem neki kell hirdetnie: szerinte ha az ember jó abban, amit csinál, a többi jön magától.

„Vannak, akik például úgy érzik, ki kell írniuk a nevüket egy épületre, hogy megmutassák: létrehoztak valamit – de bennem erre sincs késztetés” - fejti ki a véleményét a témában a világhírű érsebész a Hamu és Gyémánt interjújában.

Hamu és Gyémánt

S hogy mit tart még fontosnak az életben és a munkában a világhírű érsebész, akit nemrég a Semmelweis Egyetem legrangosabb kitüntetésével, a Semmelweis Budapest Awarddal is ktüntettek? A kitartás és a hála szerepén túl két dolgot.

„Mellettük még két dolgot említenék, ami szerintem ahhoz szükséges, hogy sikeres orvos legyen valaki: elkötelezettség és együttérzés.”– meséli Péter, akinek fontos, hogy ezeket az értékeket a gyerekeinek, az unokáinak és a tanítványainak is átadja.

A teljes interjú a Hamu és Gyémánt magazin téli lapszámában olvasható.

Gloviczki Péter interjú és további érdekességek a Hamu és Gyémánt magazin téli számában!

A Hamu és Gyémánt magazin téli lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

A figyelmetekbe ajánljuk