glenn close

Vidéki ballada az amerikai álomról című filmjéért lehet még a legjobb és legrosszabb színésznő is egyszerre.


A Vidéki ballada az amerikai álomról nem kapott kifejezetten erős kritikákat, sokan kifogásolták a karakterek ábrázolásának hitelességét többek között. Glenn Close viszont ennek ellenére alakításáért begyűjtötte gazdag karrierje hetedik Oscar-jelölését, könnyen előfordulhat, hogy ezzel nyeri pont a legelsőt. Az Akadémia ugyanis adós neki régóta azzal a szoborral.

Itt jön viszont a csattanó. Nem csak legjobb mellékszereplő Oscarra jelölték egy héten belül, hanem legrosszabb mellékszereplő Arany Málna díjra is. Az Arany Málnának nincs köze az Oscarhoz ugyan, de egy nappal előtte adják át, így 24 órán belül begyűjtheti mindkettőből az elsőt.

Eddig egyébként csak két színésznek jött össze ez a duplázás ugyanazért az alakításért, James Coconak a Csak ha nevetekért, meg Amy Irvingnek a Yentlért. Egyikőjük se nyert, így Close lehet az első. Ez a veszély egyébként nem fenyegeti szerencséjére, valószínűleg Maddie Ziegler kapja a filmvilág viccdíját Sia rendezői bemutatkozásáért, amit rengeteg kritika ért az autizmus karikatúraszerű és helyenként téves ábrázolásáért.

(Forrás: Consequence of Sound)


A figyelmetekbe ajánljuk