kelbimbó tálban

Nem is gondolnád, de nem csak a koffeintartalmú italok tarthatnak ébren, hanem a szuper egészséges zöldségek is. Ráadásul még finomak is, itt az idő, hogy áttérj rájuk!A Vince cikkének segítségével összegyűjtöttünk egy listát azokról az egészséges élelmiszerekről, amik ébren tartanak, ha nem vagy nagy kávébarát. A szervezeted szempontjából is jobban jársz, ha ezekhez nyúlsz, ha éjszakába nyúlóan dolgozol vagy épp bulizni támad kedved, és ezért fent szeretnél maradni.

​Zeller

Tele van jótékony antioxidánsokkal és vízhajtó hatással is bír, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy ne pilledj el egykönnyen. Egyél meg minél több zellert este, és a WC-re rohangálások enyhe kellemetlensége mellett teljes éberséggel élvezheted az éjszakai életet.

​Bab

h\u00e1romf\u00e9le bab

Fotó: Tijana Drndarski / unsplash

Amellett, hogy proteinben és rostokban gazdag, jól megdolgoztatja a beleket is. Az emésztés szintén nem kedvez az elalvásnak, amíg dolgozik a rendszer, biztosan nem nehezednek el a pilláid.

​Keresztesvirágú zöldségek

Ide tartozik a rukkola, a bordáskel azaz pak choi, a brokkoli, a káposzta, a kelkáposzta, a saláta, a karfiol és a kelbimbó. Ezek mind ébren tartanak éjszaka, mert a babhoz hasonlóan teltségérzetet keltenek benned. A bennük található emészthetetlen cukrok miatt fel is puffadhatsz, a szervezetnek kicsit nehezére esik lebontani őket.

​Paradicsom

paradicsomok t\u00e1lban

Fotó: Deniz Altindas / unsplash

A paradicsom tele van a remek tirozinnal, és rendesen megsegíti az immunrendszer működését is. A tirozin egy olyan aminosav, amit természetes serkentőszernek is szoktak hívni, az agy dopamintermelésért felel. Ha paradicsomot fogyasztasz este, garantáltan éber leszel és jobban tudsz koncentrálni is.

A figyelmetekbe ajánljuk