jim beames üvegek

A Jim Beam piacra dobott egy új, barna rizzsel készült whiskyt

Újabb különlegesség a láthatáron.


A Jim Beam vitathatatlanul az egyik legnagyobb bourbon-márka. A bőséges pénzforgalom lehetővé teszi a csapatnak, hogy időről időre különlegességekkel kísérletezzenek, mint például az új Distillers' Share sorozat.

Ez is érdekelhet: Belekóstolnál a világ egyik legfinomabb whiskyjébe? Pár nap múlva megteheted!

A Distillers' Share Freddie Noe alkotása, aki nyolcadik generációs whiskykészítő a cégnél. Ő volt a felelős az elmúlt évek legérdekesebb whiskyjeiért, beleértve az egyedi keverékeket tartalmazó Little Book termékcsaládot.

A Distillers' Share egy kísérleti whiskeysorozat, amelyet évente körülbelül három-négy alkalommal adnak ki, és csak a főzde amerikai kirendeltségén lehet megvásárolni (bár a másodlagos piacon is felbukkanhat).

A Distillers' Share 01 - Toast Brown Rice az első kiadás, és ahogy a neve is mutatja, ez egy barna rizsből készült, pirított hordóban elkészített bourbon. Ez azonban nem az első alkalom, hogy rizst használnak egy Beam whiskyben. Még 2015-ben jelent meg a Jim Beam Brown Rice Bourbon, egy 11 éves whisky, amely a Harvest Bourbon Collection része volt. A 2020-ban megjelent Little Book Chapter 4 pedig szintén egy barna rizsből készült bourbont tartalmazott.

Ez is érdekelhet: Öt tipp a whisky szerelmeseinek

Az ötéves bourbon pontos cefréjét tehát nem közölték, csak annyit, hogy a rozs helyett barna rizst használtak ízesítő gabonaként.

(RobbReport)


A figyelmetekbe ajánljuk