Megválasztották a világ legjobb sajtját
A bolygónak új legjobb sajtja van – legalábbis a spanyolországi Oviedóban a héten zajlót 33. World Cheese Awards szerint.

A nyertes a spanyol Quesos y Besos (Sajtok és csókok) gyártójának lágy kecskesajtja, az Olavidia lett. Volt konkurencia: 45 országból 4079 nevezés érkezett, de végül az Olavidia került a lista élére, és ezzel elnyerte a világ legjobb sajtjának címét, amit a járvány következtében utoljára 2019-ben osztottak ki.

Quesos y Besos

A címet annak ellenére sikerült bezsebelni, hogy a Quesos y Besos csupán öt éve foglalkozik a sajtgyártással, ráadásul a kézműves vállalkozásban csupán hat fő dolgozik. Nem véletlen, hogy a cég vezető sajtkészítője, Lacteos Romero Pelaez sem gondolta, hogy ilyen hamar megnyerik a díjat.

A trónfosztást az amerikai Rogue River Blue ellen követték el, amely az első amerikai nyertes sajt volt a verseny történetében.

Ami az idei nyertest illeti: a zsűri szerint az íze nem hasonlítható semmihez sem, amit korábban kóstoltak. A megjelenése eredeti, az íze kellemes, csábító és megnyugtató. A sajtot llentétben semmivel, amit korábban láttam". Így folytatta: "A megjelenése annyira eredeti, és nem hagyott cserben. Kellemetlen, csábító, párnás, meleg és megnyugtató. Kifejezetten örültek, hogy egy kis családi vállalkozás nyert idén, és sikerült kitűnni a négyezres mezőnyből.

Egyébként a világ legjobb sajtja nem is olyan drága: innen meg lehet rendelni, nagyjából 4500 forint 300 gramm.

(Food and Wine)


Related Articles From Your Site
A figyelmetekbe ajánljuk