green and white vegetable on brown wooden table

Ezért nem szabad hagynod, hogy megromoljon az újhagyma!

Igényelnek némi extra odafigyelést, hogy ne menjenek túl gyorsan tönkre.


Amikor veszel egy csomó újhagymát az élelmiszerboltban, azt fogod látni, hogy finoman csomagolva vannak kötegekbe és halmokba rakva. Vékony héja miatt a újhagyma megfelelő gondoskodás nélkül nem tart sokáig. Ne dobd csak úgy a hűtőszekrény hátsó részébe, és dobj rá egy csomag csemegehúst, még több zöldséget és egy üveg szénsavas vizet.

Bánj velük egy több gondoskodással. Gondolj a újhagymára és az újhagymára úgy, mint a virágokra. Nedvességre van szükségük ahhoz, hogy frissek maradjanak, és akkor a legjobb, ha függőlegesen állnak. Fogj egy befőttesüveget vagy magas poharat vízzel, és merítsd a újhagyma gyökerét egy-két centi vízbe.

A zöld tetejét hagyjuk ki a vízből, míg a fehér részét bőségesen tartsuk nedvesen. Innentől kezdve tárolhatod őket az ablakpárkányon, mert kinek nincs szüksége egy kis napsütésre, vagy a hűtőszekrényben az alsó polcon. De van egy másik trükk, amely napokig frissen tartja a újhagymát.

Csomagold a újhagymát óvatosan egy nedves papírtörlőbe, dugd be egy légmentesen záródó műanyag zacskóba, és tárold a hűtőszekrény ropogós fiókjában. És mindig címkézd fel és dátumozd a zacskót vagy edényt, amelyben a újhagymát tárolod, hogy pontosan tudd, mi az, és hogy mikor kell kidobni.

Ha elkezd fonnyadni, az jó jel arra, hogy jobb napokat is látott már. Ha újhagymát szeretne készíteni kevergetős vagy párolt ételekhez, vágd le a gyökerét, és vékonyan szeleteld fel, hogy ropogós köretet kapjon.

(Forrás: Food52)


A figyelmetekbe ajánljuk