A szilvaszezon a végét járja, de utoljára még érdemes egy pitét rittyentünk, ami után mind a tíz ujját megnyalja, aki eszik belőle. Elhoztunk most egy receptet, ami biztos sikert arat!
Hozzávalók
A tésztához:
- 125 g margarin (szobahőmérsékletű)
- 125 g cukor
- 3 db tojás
- 200 g finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 3 ek tej
- 0.5 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 500 g szilva (kemény)
Elkészítése
A sütőt melegítsük elő, mindeközben pedig a vajat a cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyenként tegyük hozzá. Rakjuk bele a sütőport, a vaníliás cukrot, a sót, a tejet és a lisztet, majd keverjük össze. Ha kész, simítsuk a sütőpapírral bélelt tortaformába. A szilvákat tisztítsuk meg, vágjuk fel és természetesen magozzuk ki. Tegyünk a tészta tetejére is, majd tűpróbáig süssük 200 fokon.