szilvás pite

Egyszerű őszi szilvás pite, amit muszáj kiprobálnod!

A szilvaszezon a végét járja, de utoljára még érdemes egy pitét rittyentünk, ami után mind a tíz ujját megnyalja, aki eszik belőle. Elhoztunk most egy receptet, ami biztos sikert arat!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 125 g margarin (szobahőmérsékletű)
  • 125 g cukor
  • 3 db tojás
  • 200 g finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 3 ek tej
  • 0.5 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 500 g szilva (kemény)

Elkészítése

A sütőt melegítsük elő, mindeközben pedig a vajat a cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyenként tegyük hozzá. Rakjuk bele a sütőport, a vaníliás cukrot, a sót, a tejet és a lisztet, majd keverjük össze. Ha kész, simítsuk a sütőpapírral bélelt tortaformába. A szilvákat tisztítsuk meg, vágjuk fel és természetesen magozzuk ki. Tegyünk a tészta tetejére is, majd tűpróbáig süssük 200 fokon.


A figyelmetekbe ajánljuk