A kókuszrizs a szokásokkal ellentétben nem kell, hogy édes legyen, viszont feldobja az unalomig ismételt köretet! Recept.
Hozzávalók:
- 1 bögre jázminrizs
- 3 bögre kókusztej
- egy csipetnyi só
Ez is érdekelhet! A nyári grillezések sztárja lehet a szerbek hamburgere - recept!
Rizs egy tálban
Fotó: Getty Images
Elkészítés
Először is jó alaposan mossuk meg a rizst – sokan kihagyják ezt a lépést, pedig az öblítés során rengeteg szennyeződéstől szabadulhatunk meg. Ráadásul ezzel elkerülhetjük azt is, hogy a rizsszemek összeragadjanak a főzés során.
Kétszer annyi vizet öntsünk össze a 3 bögrényi kókusztejjel és szórjunk bele egy csipetnyi sót. Öntsük bele a rizst és főzzük úgy, mintha sima rizst készítenénk! Időközben ha kell, pótoljuk a folyadékot.
A folyamat végén hagyjuk lefedve a rizst legalább öt percig, tálalás előtt pedig alaposan keverjük össze.