
Ezzel az egyszerű hozzávalóval még finomabbá tehetjük a rizst
Hozzávalók:
- 1 bögre jázminrizs
- 3 bögre kókusztej
- egy csipetnyi só
Ez is érdekelhet! A nyári grillezések sztárja lehet a szerbek hamburgere - recept!

Rizs egy tálban
Fotó: Getty Images
Elkészítés
Először is jó alaposan mossuk meg a rizst – sokan kihagyják ezt a lépést, pedig az öblítés során rengeteg szennyeződéstől szabadulhatunk meg. Ráadásul ezzel elkerülhetjük azt is, hogy a rizsszemek összeragadjanak a főzés során.
Kétszer annyi vizet öntsünk össze a 3 bögrényi kókusztejjel és szórjunk bele egy csipetnyi sót. Öntsük bele a rizst és főzzük úgy, mintha sima rizst készítenénk! Időközben ha kell, pótoljuk a folyadékot.
A folyamat végén hagyjuk lefedve a rizst legalább öt percig, tálalás előtt pedig alaposan keverjük össze.
Tipp: Használjunk zsíros kókusztejet a főzés során. Bár a sovány kókusztej is jó választás lehet, a zsíros változat erősebb zamatot kölcsönöz a rizsnek!
Nyitókép: Egy tálnyi rizs / Fotó: Unsplash/ Pille R. Priske