Fotó: Unsplash/ Pille R. Priske
június 24., 2024  ●  Gasztronómia

​Ezzel az egyszerű hozzávalóval még finomabbá tehetjük a rizst

A kókuszrizs a szokásokkal ellentétben nem kell, hogy édes legyen, viszont feldobja az unalomig ismételt köretet! Recept.

Hozzávalók:

  • 1 bögre jázminrizs
  • 3 bögre kókusztej
  • egy csipetnyi só

Ez is érdekelhet! A nyári grillezések sztárja lehet a szerbek hamburgere - recept!

Rizs egy tálban

Fotó: Getty Images

Elkészítés

Először is jó alaposan mossuk meg a rizst – sokan kihagyják ezt a lépést, pedig az öblítés során rengeteg szennyeződéstől szabadulhatunk meg. Ráadásul ezzel elkerülhetjük azt is, hogy a rizsszemek összeragadjanak a főzés során.

Kétszer annyi vizet öntsünk össze a 3 bögrényi kókusztejjel és szórjunk bele egy csipetnyi sót. Öntsük bele a rizst és főzzük úgy, mintha sima rizst készítenénk! Időközben ha kell, pótoljuk a folyadékot.

A folyamat végén hagyjuk lefedve a rizst legalább öt percig, tálalás előtt pedig alaposan keverjük össze.

Tipp: Használjunk zsíros kókusztejet a főzés során. Bár a sovány kókusztej is jó választás lehet, a zsíros változat erősebb zamatot kölcsönöz a rizsnek!

Nyitókép: Egy tálnyi rizs / Fotó: Unsplash/ Pille R. Priske

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzáférhetőségi eszközök