A kókusztejjel igazán különlegessé tehetjük a köretet
Fotó: Unsplash/ Pille R. Priske

Egy tálnyi rizs

​Ezzel az egyszerű hozzávalóval még finomabbá tehetjük a rizst

A kókuszrizs a szokásokkal ellentétben nem kell, hogy édes legyen, viszont feldobja az unalomig ismételt köretet! Recept.



Hozzávalók:

  • 1 bögre jázminrizs
  • 3 bögre kókusztej
  • egy csipetnyi só

A k\u00f3kuszrizs egyszer\u0171 \u00e9s k\u00fcl\u00f6nleges

Rizs egy tálban

Fotó: Getty Images

Elkészítés

Először is jó alaposan mossuk meg a rizst – sokan kihagyják ezt a lépést, pedig az öblítés során rengeteg szennyeződéstől szabadulhatunk meg. Ráadásul ezzel elkerülhetjük azt is, hogy a rizsszemek összeragadjanak a főzés során.

Kétszer annyi vizet öntsünk össze a 3 bögrényi kókusztejjel és szórjunk bele egy csipetnyi sót. Öntsük bele a rizst és főzzük úgy, mintha sima rizst készítenénk! Időközben ha kell, pótoljuk a folyadékot.

A folyamat végén hagyjuk lefedve a rizst legalább öt percig, tálalás előtt pedig alaposan keverjük össze.

Tipp: Használjunk zsíros kókusztejet a főzés során. Bár a sovány kókusztej is jó választás lehet, a zsíros változat erősebb zamatot kölcsönöz a rizsnek!

A figyelmetekbe ajánljuk