Ha már unod a gyorséttermi burgereket és valami igazán laktatóra vágysz, ideje kipróbálnod az eredeti balkán burgert, amit ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni! Recept.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg darált marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kakukkfű
- bors
- 1 dl szénsavas víz
- olaj a sütéshez
- ajvár
Ez is tetszeni fog! 4 kevésbé ismert balkán street food, ha unod már a gyrost
Az eredeti balkán burger, a plejskavica
Fotó: Getty Images
Elkészítés:
Keverjük össze a kétféle darálthúst egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a sót, a borsot, a pirospaprikát, a kakukkfüvet, egy csepp olajat és a szénsavas vizet!
A tálat fedjük le alufóliával, majd az egész mehet a hűtőbe – legalább öt-hat órát hagyd állni az összetevőket, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihen a „massza”.
A hagymát apróra vágva hozzádolgozzuk a befűszerezett húshoz, majd öt-hat nagyobb méretű húspogácsát formázunk belőle.
Egy forró serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd a húspogácsákat beletesszük és oldalanként négy-öt percig sütjük.
A hamburger bucikat kettévágjuk, az oldalaikat megpirítjuk, majd ajvárral együtt tálaljuk.