Pljeskavica, a szerb hamburger
Fotó: Getty Images

Igazi szerb különlegesség, a plejskavica

A nyári grillezések sztárja lehet a szerbek hamburgere - recept!

Ha már unod a gyorséttermi burgereket és valami igazán laktatóra vágysz, ideje kipróbálnod az eredeti balkán burgert, amit ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni! Recept.



Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • 1 dl szénsavas víz
  • olaj a sütéshez
  • ajvár
A szerbek hamburgere, a pljeskavica

Az eredeti balkán burger, a plejskavica

Fotó: Getty Images

Elkészítés:

Keverjük össze a kétféle darálthúst egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a sót, a borsot, a pirospaprikát, a kakukkfüvet, egy csepp olajat és a szénsavas vizet!

A tálat fedjük le alufóliával, majd az egész mehet a hűtőbe – legalább öt-hat órát hagyd állni az összetevőket, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihen a „massza”.

A hagymát apróra vágva hozzádolgozzuk a befűszerezett húshoz, majd öt-hat nagyobb méretű húspogácsát formázunk belőle.

Egy forró serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd a húspogácsákat beletesszük és oldalanként négy-öt percig sütjük.

A hamburger bucikat kettévágjuk, az oldalaikat megpirítjuk, majd ajvárral együtt tálaljuk.

A figyelmetekbe ajánljuk