Ha valami ízletes, könnyen elkészíthető és friss alapanyagokból álló fogást keresel, akkor ez a paradicsomos curry kiváló választás. Receptünkkel pedig pillanatok alatt elkészítheted!
Hozzávalók:
- 900 g koktélparadicsom
- 3 evőkanál növényi olaj
- 2 vékonyra szeletelt fokhagymagerezd
- 2 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 vékonyra szeletelt hagyma
- 1 kimagozott és felaprított piros chili
- 1 teáskanál enyhén összezúzott édesköménymag
- ½ teáskanál paprika
- ½ teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 12 curry levél
- 100 ml forró víz
Ez is érdekelhet: Ártalmas vagy sem? A csípős ételek hatása az egészségünkre
Elkészítése:
Tegyük a nagy szemű paradicsomokat egy tálba, és öntsük le forró vízzel, majd hagyjuk benne 3 percre. Ezután öntsük le róla a vizet, majd tegyük hideg vízbe, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját. A paradicsomok felét vágjuk finomra, a maradékot pedig szeleteljük cikkekre.
Hevítsük fel a növényi olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket és a reszelt gyömbért. Pirítsuk egy percig, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és a kimagozott, apróra vágott chilit. Lassú tűzön pirítsuk 6 percig, amíg megpuhul, de nem barnul meg. Keverjük bele az enyhén összetört édesköménymagokat, a pirospaprikát, a kurkumát, az őrölt római köményt, illetve az őrölt koriandert, majd pirítsuk még 2 percig.
Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot (a cikkeket tegyük félre), a paradicsompürét, a curry leveleket és 100 ml forró vizet. Közepes lángon főzzük 10-15 percig, amíg besűrűsödik – ha túl száraz, adjunk hozzá egy kis extra vizet. Adjuk hozzá a paradicsomcikkeket, ízesítsük sóval, és főzzük még 5 percig, amíg a paradicsomcikkek megpuhulnak, de még tartják a formájukat.
Szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk basmati rizzsel.